Közművelődési díjat kapott Salgótarján

 

“Mérföldkő a közművelődésben” címmel tartottak a napokban konferenciát Salgótarjánban. A rendezvény szakmai közönsége előtt Dániel Zoltán alpolgármester jelentette be, hogy a közművelődés területén végezett munka elismeréseképpen nívós szakmai díjban részesült Salgótarján.

 

Az NMI Művelődési Intézettel szoros együttműködésben tevékenykedő Magyar Népművelők Egyesülete minden évben az

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] “Önkormányzatok a közművelődésért” [/highlight]

díjjal ismeri el a területen kiemelkedő munkát végző településeket. A Nógrád Megyei Népművelők Egyesülete és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. felterjesztése alapján 2017-ben ezt a díjat Salgótarján Megyei Jogú Város is elnyerte. Az elismerés ünnepélyes átadására Szegeden kerül sor a közeljövőben. Beszédében Dániel Zoltán alpolgármester szólt arról is, hogy városunk intézményeinek munkája sok település számára szolgálhat példaként és köszönetet mondott a város ezen területen dolgozó szakembereinek.

Simon Lajos, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója az intézményt és annak sokrétű közösségi, közművelődési tevékenységét mutatta be a konferencia résztvevőinek. A regionális szakmai nap előadásokkal zárult.

 

Forrás: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata