Közleményben reagált Fekete Zsolt a Miniszterelnök felszólalására

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. szeptember 12-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)

 

A kvótanépszavazás nem párt-, hanem nemzeti ügy, “ne kockáztassuk Magyarország jövőjét” – mondta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, az őszi ülésszakot megnyitó napirendi előtti felszólalásában, amelyben jórészt a migrációról és az október 2-i referendumról beszélt.

 

A népszavazás céljának Magyarország megvédését nevezte, rögzítve: Magyarország büszke lehet arra, hogy az egyetlen európai állam, ahol az emberek népszavazáson elmondhatják a véleményüket. A referendum – mondta a kormányfő – nemzeti ügy, ebben a kérdésben nincs jobb- vagy baloldal, csak magyar emberek és magyar jövő van,

nincs pártügy, csak pártok felett álló nemzeti ügy.

Hangsúlyozta azt is: sokat dolgoztak és küzdöttek, hogy végre megint legyen jövője az országnak, ezért azt kérte,

ne kockáztassuk Magyarország jövőjét.

 

A kvótanépszavazással meg akarjuk változtatni a brüsszeli bizottság által már meghozott döntéseket,

amelyek közül kiemelte: felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát. Brüsszelnek azonban ez sem elég – folytatta -,

cselre készülnek,

mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak a baloldali városokkal, hogy majd azok befogadják a migránsokat.

Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják Zuglóval, Salgótarjánnal vagy Szegeddel, (…) most fog eldőlni, lesznek-e, és ha igen, hol lesznek migránstelepek

– mondta Orbán Viktor, aki ezért a baloldali vezetésű településeken élőknek is azt tanácsolta, hogy menjenek el szavazni október 2-án. A kvótareferendum nemcsak egy országos népszavazás, hanem 3200 helyi népszavazás is, mert Brüsszel terve nemcsak az országot fenyegeti, hanem a településeket is – fogalmazott a miniszterelnök.

 

Salgótarján a Miniszterelnököt várja, nem a migránsokat!

Ezzel címmel juttatta el közleményét szerkesztőségünkhöz az elhangzottakkal kapcsolatban Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. február 11-én elfogadott határozatában világosan kimondja, egyben kezdeményezi, hogy “a Magyar Kormány NE tegyen annak irányába ható lépéseket, hogy saját hatáskörében eljárva menekültszállót vagy tábort létesítsen Salgótarjánban”.

A salgótarjáni közgyűlés baloldali többsége februárban elutasította azt a lehetőséget, hogy városunkba migránsok települjenek. Ez értendő arra is, hogy amennyiben a menekültkvóta végrehajtásra kerül, és Magyarországnak be kell fogadnia 1294 főt, nem kívánjuk, hogy egy részüket Salgótarjánba telepítsék. Salgótarján egyébként is erősen sújtott gazdasági és szociális nehézségekkel, véleményünk szerint ezt nem kellene tetézni

– olvasható a polgármesteri reagálásban.

 

Év elején tárgyalta a kérdést a város Közgyűlése

Egy és egy negyed órát vitáztak Salgótarján egyik év eleji közgyűlési ülésén az önkormányzati képviselők a kötelező betelepítési kvóta elutasítására vonatkozó határozatról. Talán az akkor egyre közeledő polgármester-választás időpontja okán az indulatosabb hozzászólások és a sértegetés sem maradhattak el. A lényeget akkor alábbi bejegyzésünkben foglaltuk össze.

 

3100.hu | Közgyűlési csörte a kötelező betelepítési kvóta elutasítására vonatkozó határozat körül

Közgyűlési csörte a kötelező betelepítési kvóta elutasítására vonatkozó határozat körül Egy és egy negyed órát vitáztak Salgótarján legutóbbi Közgyűlési ülésén az önkormányzati képviselők a kötelező betelepítési kvóta elutasítására vonatkozó határozat körül. Érvek hangzottak el pro és kontra és talán az egyre közeledő polgármester-választás időpontja okán az indulatosabb hozzászólások és a sértegetés sem maradhatott el.

 

Kiemelt fotó: Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. szeptember 12-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)