Közel százan indulnak a Zabar és Domaháza közötti ralin

Mindenki nagy örömére vasárnap indultak Super Rallye kategóriában, ám mielőtt célba érhettek volna, a cél előtt pár száz méterrel egy rossz manőver miatt kitört a Porsche bal hátsó kereke. (Fotó: Rigó Motorsport | Facebook)

Kilenc előfutó, 42 Rallye3-as induló és 39 licences páros lesz látható a térség idei első raliján; Ladától a Porschéig terjed majd a versenyautók köre. A hétvégén Zabar és Domaháza között rendeznek Rallye3-as futamot, de a harmadik vonal versenyzőihez hasonló létszámban lesznek láthatóak felsőbb bajnokságok résztvevői is.

A mezőny irányonként háromszor teljesíti majd a Zabar és Domaháza közötti, 6,84 kilométeres aszfalt gyorsaságit. A gyorsasági szakaszok teljes hossza így bő 41 kilométer lesz, a Rallye3 mezőnye kis túlzással csak a nógrádi-borsodi megyehatár térségében etapol alig további 20 kilométert, míg a licencesek több mint 100 kilométert autóznak majd a szakaszok között.

Korábban bizonytalan volt, hogy nézők is ott lehetnek-e majd az aszfaltcsík mentén, de mostanra enyhültek a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások. A rendezők így engedélyezték a nézők jelenlétét, a másfél méteres védőtávolság megtartása és lehetőség szerint maszkviselés mellett.

Az idei Rally3-as bajnokság második futama, ezen belül az északi régió nyitó eseménye egy ózdi prológgal kezdődött volna szombaton délután a városi stadion salakján, de a hirtelen lezúdult csapadék miatt a talaj olyannyira felázott, hogy a prológot törölték a rendezők. A vasárnapi gyorsaságiknak reggel 8 órakor, Domaházáról vág majd neki a mezőny.

 

Kiemelt archív fotó: Rafael Tamásék a 2019-es Salgó-ralin (Forrás: Rigó Motorsport | Facebook)