Közel ezerhétszáz magyar középiskolai képzést rangsoroltak, az első hatodba férnek be a legjobb nógrádi intézmények

Rangsorba helyezték az összes magyarországi középiskolát, a nagyjából 1000 intézmény közel 1700 képzési formáját tartalmazó listát a legjobbiskola.hu állította össze.

A legjobb nógrádi középiskolai képzéseket a 240. hely környékén, vagyis még az első hatodban találjuk. A többi – így például a napokban megjelenő HVG-s – listától eltérően nem csak egy év, hanem öt év érettségi és kompetenciafelmérési eredményeit átlagolták, így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket.

A listában 241. helyen a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum négy évfolyamos képzése, 244. helyen a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium négy évfolyamos képzése, 249. helyen pedig a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium nyolc évfolyamos képzése szerepel.

A legjobb háromszáz közé fért még be a Balassi négyévfolyamos és a Bolyai hat évfolyamos képzése is. A legutolsó – 1677. és 1678. – helyek Salgótarjánhoz kötődnek: az országos listát a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma két képzése zárja.

A rangsor alkalmas arra is, hogy városok vagy képzési formák szerint is összehasonlíthassuk a középiskolákat. A salgótarjáni intézmények rangsorát a Bolyai négy, illetve hat évfolyamos képzései vezetik, harmadik helyen a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, negyedik helyen a Madách Imre Gimnázium, ötödik helyen az Uzoni Péter Általános Iskola és Gimnázium áll. Hatodik helyen a Stromfeld, majd Keri az EÜ (mindkettő két-két képzési formájával) következnek, a sort pedig a Borbély képzései zárják.