Várhatóan egy hónapra lezárják a Csokonai út egy szakaszát

A lezárásra a felújítási munkálatok miatt van szükség a Csokonai úton. A korlátozás július 24-től várhatóan augusztus 26-ig tart majd, az utat a Szabó Ervin úti csatlakozástól déli irányban zárják le, mintegy száz méteren. Itt az út olyan állapotban van, hogy azt teljes szélességében fel kell bontani, a munka félpályás lezárás mellett nem végezhető el – közölte az önkormányzat.

Az útlezárás miatt 2018. július 24-én (kedden) üzemkezdettől a Csokonai utat érintő helyi és helyközi autóbuszok is terelőúton közlekednek majd.

A Vizslás felé közlekedő, illetve az abból az irányból érkező helyközi autóbuszok, valamint a 63 és 63S (illetve 7A és 7C) jelzésű helyi járati autóbuszok is a Budapesti út felé kerülnek majd. A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatásából kiderül, hogy a buszok a Budapesti úton keresztül járnak majd. A 63S jelű járatok megszokott módon, a Sugár út végén fordulnak meg; a 63-as jelzésű járatok pedig az Uzoni Péter Általános Iskola és Gimnázium előtt. A helyi járati buszok a terelőútvonalon útjukban eső minden megállóhelyen megállnak. Néhány perces menetidő-növekedés előfordulhat az érintett járatoknál.

A lezárás miatti kellemetlenségekért a kivitelező és az önkormányzat az utazók és a közlekedők megértését, türelmét kéri.

 

3100.hu Fotó: A Csokonai út érintett szakasza