Közel 75 millió forintból fejlesztik a salgótarjáni kórház szülészetét

(Fotó: Szent Lázár Megyei Kórház | Facebook)

Két beruházásban, eszközbeszerzésekkel, felújításokkal és átalakításokkal mintegy 75 millió forintból fejlesztik a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház szülészetét.

Mint arról decemberben beszámoltunk: az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 42 millió forintot nyert el újabb család- és bababarát szülészeti fejlesztések megvalósítására. A Közbeszerzési Értesítőben most megjelentek szerint az osztályra a támogatás terhére többek között magzati szívhangmonitorozó eszközökkel és tartozékaikkal, inkubátorokkal, légútbiztosítóval, újszülött mérlegekkel és baby dopplerrel gazdagodik a szülészet, de beszereznek új szülőágyakat, csecsemő öblöket és újszülött ágyakat is. A fejlesztés összértéke mintegy 50 millió forint.

Ismét jótékonysági bált rendez a salgótarjáni kórház szülészete. A február 8-i eseményre belépőt és támogatójegy(ek)et egyaránt lehet vásárolni. A bál bevételéből nehéz légút kocsira gyűjtenek, ami lényegében egy gördülő szülőszobai műszer, tele aneszteziológiai eszközökkel. Ha a bált bevétele lehetőséget ad rá, egy betegemelő berendezést is vásárolnak majd az osztályra. Az emelő amellett, hogy a műtétes betegek kényelmét szolgálja, egyben csökkenti a műtét utáni vérzéses szövődményeket, valamint a betegszállító munkatársak gyakori gerincsérüléseit is.

A salgótarjáni kórház szülészetén közben egy másik beruházás is zajlik, melynek célja a szintén a családbarát, családközpontú szülészeti és koraszülött intenzív ellátás infrastrukturális feltételeinek fejlesztése. Ennek keretében felújítják a szülőszobai részleget, tolóajtókat szerelnek fel a belső bokszok közé és hangszigetelnek, folyosóajtókat cserélnek, felújítják a gyermekágyas részleg és a kórtermek vizesblokkjait, továbbá a családi szoba fürdőjét. Erre a beruházásra mintegy 25 millió forintot fordít a Szent Lázár Megyei Kórház.

 

(Fotók: Szent Lázár Megyei Kórház | Facebook)