Kovácsné Szeles Enikő funkcionális edző lett Az Év Embere Nógrád megyében a hírlap olvasóinak szavazatai alapján

Megyénk napilapjában és az ahhoz tartozó online felületen tavaly év elején indult el A Hét Embere sorozat, melyben 2018-ban összesen ötven alkalommal mutattak be az élet legkülönbözőbb területein nívósan, elismerten vagy kiemelkedően teljesítő megyei személyeket. Közülük a hírlap nyomtatott és online felületének olvasói ítélték oda Az Év Embere Nógrád megyében címet. Összesen több mint 30 ezer szavazat alapján hirdettek eredmény pénteken délután a salgótarjáni Megyeháza Madách Imre dísztermében megtartott ünnepségen.

Az Év Embere címet Kovácsné Szeles Enikő salgótarjáni funkcionális edzőnek ítélték oda szavazataikkal az olvasók.

Az Eddzeniway tulajdonosa az egyik tematikus országos portál közönségszavazásán tavaly Az Év Edzője címet is elnyerte a csoportos órákat tartó edzők között; a megyeszékhelyen és Nógrád más városaiban – segédedzőinek segítségével – százakat tart állandó mozgásban. Kovácsné Szeles Enikő úgy fogalmazott, szerinte nem lehet almát a körtével – így tetteket, eredményeket vagy életpályákat ilyen széles körben – összehasonlítani, ugyanakkor meghatotta és hatalmas elismerésnek tekinti, hogy az olvasók őt választották az ötvenfős jelölti körből.

A második helyezett Hulitka László, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság beosztott tűzoltója lett, aki tavaly áprilisban, szülőfalujában – Vizsláson – robbanások közepette távolított el egy házból felhevült acetilén palackokat. Hulitka László hősies magatartását Bátorságért érdemjellel is elismerte a belügyminiszter. A harmadik helyezett Kótner Zoltán balassagyarmati rendőr főtörzszászlós lett, aki 19 éve képviseli Magyarországot az európai rendőrmotoros-versenyen, az eseményről idén aranyérmet hozott el.

 

Értékközvetítő misszió

Varga Ottó, a Nógrád Megyei Hírlap főszerkesztője köszöntőjében kiemelte: egy megyei napilapnak a hírszolgáltatás és közéleti tudósítások mellett az is feladata, hogy része legyen a közéletnek. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, fontos a pozitív dolgokat, továbbá a megyének pozitívumokat hozó embereket bemutatni az olvasóknak. Ez a gondolat keltette életre A Hét Embere sorozatot,

amelyben olyan személyeket mutattak és mutatnak be hétről hétre, akik az adott időszakban éppen valami olyan tettek a megye, vagy saját közösségük érdekében és életében, ami “több mint elvárható”.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke A Hét Embere címmel rendelkező ötvenes kört a saját területükön helytálló emberekként jellemezte, akik “példát mutatnak, elől járnak, akikre fel lehet nézni”. Ennek a körnek véleménye szerint jelentős szerepe van abban, hogy közösségeké kovácsolják az embereket. Falvak vagy az egyház, egy munkahely, családjaink vagy egy mikrotérség közösségét – mondta Skuczi Nándor, hozzátéve, hogy ezzel azért is tesznek, hogy az erős helyi közösségekkel minél élhetőbb, szerethetőbb legyen Nógrád megye. Ez pedig segíti a fiatalok itt tartását vagy visszahívását is. Önök helyt álltak és ezt meg is tudták mutatni a megyei embereknek, bizonyítva azt, hogy semmivel sem vagyunk kevesebbek mi itt Nógrádban, mint mások, máshol az országban – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója A Hét Emberei mellet a Nógrád Megyei Hírlap őket bemutató törekvését méltatta. Úgy fogalmazott: a jogelődjeivel több mint hetven éves múltra visszatekintő megyei napilap valamennyiünk életének tükre. A főigazgató megköszönte a napilapnak azt, hogy felvállaltak egy ilyen “társadalmi missziót, értékközvetítést”.

Emberi teljesítményeket mér meg – ha sorba nem is rakja, de közzéteszi. Ezzel pedig egy nagyon fontos közvetítői tevékenységet végez mindannyiunk felé, akik itt élünk ebben a megyében. (…) Jaj azoknak a közösségeknek, amelyek elfelejtik elismerni az egyéni teljesítményeket. Jaj azoknak a közösségeknek, amelyek nem képesek felülemelkedni a napi konfliktusok szürke zónáján. Nagyon nagy bajban lennénk, ha nem rendelkeznénk ezzel a képességgel. Ebben a helyi társadalmi képességünkben erősít minket az a misszió, amit a hírlap felvállalt – mondta dr. Kalocsai Péter.