Kötelező lesz a maszkviselés a Zenthe Ferenc Színházban

Üres nézőtér Salgótarjánban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint a Zenthe Ferenc Színház közösen hozott újabb intézkedéseket a koronavírus járvány terjedése miatt.

Jelenleg még létszámkorlátozások nélkül tartják meg eseményeiket, melyeket csak tünetmentes nézők látogathatnak. Az előadásoknak helyet adó József Attila Művelődési Központba csak azok léphetnek be, akiknek 37,8 fok alatti a testhőmérsékletük, ennek ellenőrzésére a szervezők jogosultak.

A maszkviselés a közönségforgalmi területeken és a színházteremben is kötelező mind a látogatók, mind a munkatársak számára.

A közösségi terek gyakran érintett felületeit legfeljebb négy óránként fertőtlenítik, az épület több pontján pedig kézfertőtlenítőket helyeznek el. Előadások előtt egy órával nyitják ki a főbejáratot, valamint fél órával előtte nyitják meg a nézőtér ajtóit is, a torlódás megakadályozásának érdekében.

A rendezvény- és médiaközpont és a színház folyamatosan tájékoztatja munkatársait az egészségügyi előírásokról, akik csak tünetmentesen állhatnak munkába. A nézőket arra kérik, hogy részesítsék előnyben az online jegyvásárlást, valamint, hogy érkezzenek időben, mert a későket ezután csak a szünetben tudják beengedni.

A látogatók és a színészek sem érintkezhetnek, autogramkérésre, ajándék átadására jelenleg nincs lehetőség.

Az egészségügyi szabályokról, a további intézkedésekről vagy azok feloldásáról az épületben elhelyezett táblák segítségével, hírlevélben, valamint a rendezvény- és médiaközpont és a Zenthe Ferenc Színház honlapján és közösségi oldalán tájékoztatják a közönséget.

 

Kiemelt fotó: Üres nézőtér Salgótarjánban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)