Koszorúzási megemlékezéssel és a 28. emlékfutással hajt fejet Salgótarján ’56 hősei előtt

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja alkalmából rendez koszorúzási megemlékezést Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Erdélyi Kör szerdán reggel a Megyeházánál. A fél kilenckor kezdődő eseményen emlékező beszédet mond majd Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke; Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere; továbbá Schirilla György hosszútávfutó. A program ezt követően aztán a már hagyománnyá vált, 28. alkalommal megrendezendő emlékfutással folytatódik majd a December 8. tér környékén.

Az esemény forgalomkorlátozással jár: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint reggel 8 órától egészen kora délutánig teljes szélességében lezárják majd a Rákóczi utat a Bem út kereszteződésétől a Munkás út kereszteződéséig. A Bem út és a Pécskő út között félpályás útlezárásra és rendőri forgalomirányításra kell számítani. A December 8. tér környékét gépjárművel elhagyni szándékozók az Úttörők úton át az Üvegfúvók szobránál tehetik ezt meg a lezárás ideje alatt.

 

Kiemelt archív fotó: A salgótarjáni emlékfutásnak minden évben több száz résztvevője van (Fotó és további képek: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)