Korponai Tamás a salgótarjáni közgyűlés új tagja

Korponai Tamás a Fidesz-KDNP pártszövetség által delegált új képviselő a salgótarjáni közgyűlésben – döntött a helyi választási bizottság után a közgyűlési testület is pénteken, rendkívüli ülésen.

 

A testület pénteki döntésével Korponai Tamás egy lemondott képviselő, Jakab Jácint helyét foglalja el a közgyűlésben. A mandátumáról 2017. szeptember 30. hatállyal lemondott Jakab Jácint a 2014-es választás eredményeképpen listán került be a közgyűlésbe, így a megüresedő helyre az adott párt(szövetség) – jelen esetben a Fidesz-KDNP – delegálhatott új képviselőt. Jelölésének beérkezését követően a Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság október 25-én megtartott ülésén kiosztotta a mandátumot Korponai Tamásnak, majd miután pénteken a képviselők is szentesítették a döntést, letette a képviselői esküt és elfoglalta helyét a Dr. Förster Kálmán teremben.

Jakab Jácint lemondásával a Népjóléti Bizottságban is megüresedett egy hely. Mivel Korponai Tamás eddig ennek a bizottságnak a munkájában mint nem települési képviselő vett részt, ez a megbízatása már nem él tovább, hiszen képviselőként dolgozik tovább a testületben. Az így megüresedett nem települési – “külső” – képviselői helyet a párt jelölése alapján Gyurkóné Kovács Krisztina tölti be.

 

(Kiemelt fotó forrása és további képek a pénteki rendkívüli közgyűlésről: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)