Közepes intenzitással emelkedik Nógrádban a koronavírusos esetek száma

Koronavírus megyei eloszlás

Szerda reggelre újabb 951 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így országosan 20 450 főre nőtt az eddig beazonosított esetek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így összesen eddig 702-en vesztették életüket a koronavírus miatt. Az aktív fertőzöttek száma 15 104 fő, 4644-en pedig már meggyógyultak.

Nógrád megyében az igazolt esetszám 242, ettől kevesebb fertőzöttet eddig csak Békés és Tolna megyében regisztráltak. A megyében 777 lakosra jut egy koronavírusos beteg, így lakosságszámra levetítve – akárcsak a múlt héten – most is a 11. helyen áll Nógrád, ezzel még mindig a középmezőnyhöz tartozik a megye. Az elmúlt egy hónapban 180 Nógrád megyei beteget regisztráltak, ettől kisebb emelkedés csak Békés megyében volt.

Lakosságarányosan az emelkedés szempontjából is a középmezőnyben áll jelenleg a megye.

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései alapján múlt héten Salgótarjánban is megemelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, az e heti adatok viszont azt mutatják, ez a növekedést megállt.

 

Kiemelt grafika: Igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma megyénként 2020. szeptember 23-án (Forrás: koronavirus.gov.hu)