Digitális oktatásra tér át hétfőtől két salgótarjáni középiskola és a kollégium is

Az intézmény egyik tanárának koronavírus-tesztje pozitív lett, így a fertőzés elterjedésének megakadályozása érdekében digitális oktatásra tér át hétfőtől a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolája – közölte a szervezet.

Baranyi Zoltán, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta: egyetlen iskola egyetlen tanáránál mutatták ki az új típusú koronavírus jelenlétét, vele kapcsolatosan a tisztiorvosi szolgálat már végzi a kontaktok kutatását.

A főigazgató elmondta azt is, hogy az érintettnél szeptember elsején jelentkeztek a betegségre utaló enyhe tünetek, ő ezt követően már nem lépett be az iskola területére. Kollégái az iskola intézkedési tervében rögzítettek szerint szájat és orrot eltakaró maszk használatával, valamint a higiéniai előírások fokozott betartásával végezték az oktatói munkájukat. Egyelőre sem tanuló, sem pedig más tanár esetén nem mutatott ki pozitív eredményt Covid-19 teszt, elővigyázatosságból azonban a pénteki nappal kezdve az iskolát egy hétre bezárták, egyben megkezdték az épület alapos fertőtlenítését.

Mivel a kereskedelmi iskola 14 diákja kollégista, ezért ugyancsak elővigyázatosságból ideiglenesen a salgótarjáni kollégiumot is bezárták, így az ott lakók is a digitális oktatásra térnek át.

Ugyanez igaz a szakképzési centrum salgótarjáni Táncsics Mihály Technikumára is, miután itt vendégtanárként oktatott a kereskedelmi iskola két tanára. Bár ők semmiféle, a betegség jelenlétére utaló tünetet nem produkáltak, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum vezetése jobbnak látta, ha egyelőre a tavasszal jól bevált oktatási rendre állnak át – közölte a szakképzési centrum.

 

3100.hu Fotó: fotó: A pénteken nem sokkal dél után már teljesen üres kereskedelmi iskola épülete