Korlátozzák a teherautók forgalmát Nógrádban és Szlovákia felé

Félreállított kamionok a somoskőújfalui határárkelőnél (MTI Fotó: Komka Péter)

 

A Nógrád megyében, illetve Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését. Az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre a nehéz gépjárműveket. A terelést a rendőrség végzi – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Frissítés! Az intenzív havazás miatt korábban elrendelt 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalomkorlátozását 2017. január 13-án 14 óra 50 perctől visszavonták a 2-es számú főút Nógrád megyei útszakaszán. 

A szlovák hatóságok feloldották a korlátozást, így ismét átmehetnek a teherautók Magyarországról Szlovákiába a határ Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyei átkelőin – közölte a két megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-vel. A szlovák hatóságok pénteken, kora este oldották fel az útzárlat, a forgalom újra folyamatosan haladhat.    

 

Heves megyében az időjárásra való tekintettel 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be a megye két útján. A 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félre állítják. A 25-ös főúton Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.

 

A Nógrád megye és Szlovákia felé tartó teherjárműveket visszafordítják rendőrök a 2-es számú főúton Vác térségében is (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
A Nógrád megye és Szlovákia felé tartó teherjárműveket visszafordítják rendőrök a 2-es számú főúton Vác térségében is (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

 

A szlovák hatóságok a Nógrád megyei határátkelőhelyeken tovább korlátozták a Szlovákiába tartó tehergépkocsik közlekedését, a korábbi, 7,5 tonnás korlátozás után 11 órától már a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra is vonatkozik a kamiontilalom.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

 

Kiemelt fotó: Félreállított kamionok a somoskőújfalui határárkelőnél (MTI Fotó: Komka Péter)