Korlátozzák a járműforgalmat a Mátrába vezető utakon

 

Az időjárási körülmények miatt több úton is korlátozzák a járműforgalmat Mátraalmás és Mátrakeresztes térségében – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán kora este az MTI-vel. Noskó Zsolt elmondta: Szuha és Mátraalmás között, valamint Mátrakeresztes közelében több mellékutat teljes szélességében lezártak.

 

Szerdán nagy mennyiségű hó, illetve havas eső hullott, a faágakon felhalmozódott hó és jég következtében faágak szakadtak le és több fa kidőlt, eltorlaszolva mellékutakat és veszélyeztetve a közlekedést – tette hozzá. Közölte: az időjárási előrejelzések szerint az esti és éjszakai órákban is csapadék és lehűlés, valamint erős szél várható a térségben, ami további balesetveszélyt jelent.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az autósokat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, járműveikkel fokozott óvatossággal közlekedjenek, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket, továbbá a hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal felszerelt gépkocsival közlekedjenek – mondta Noskó Zsolt. A rendőrség és a helyi polgárőrök megerősített létszámmal, 24 órás szolgálatot látnak el az érintett területeken, és szükség esetén segítséget nyújtanak az ott élőknek.

 

Forrás: MTI
(MTI Fotó: Komka Péter)