Komplex matematikai és digitális tehetséggondozó programot valósított meg a Didaktika Egyesület

Ismét megvalósult térségünkben a Didaktika Egyesület immáron 8 éves hagyományára épülő “Ismerj meg egy új barátot! – komplex matematikai és digitális tehetséggondozó program” az NTP-MTTD-18-0170 azonosítószámú pályázat segítségével, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A kiválóan akkreditált tehetségpontként, a nemzetközi tehetséghálózat tagjaként működő egyesület LEGO robot programozására épülő komplex műhelymunkáinak keretében megvalósuló fejlesztésben 16 tehetséges tanuló vett részt. A számítógéppel vezérelt robot elsődlegesen a matematikai és logikai tehetségterület fejlesztését segíti, de a program gazdag szabadidős lehetőséget kínál a résztvevőknek.

A digitális, matematikai, természettudományos, kompetenciák erősítése mellett a tehetségek erős és gyenge oldalának együttes fejlesztésével megvalósuló, felfedezési tapasztalatokat nyújtó, élményalapú, alkotásközpontú tehetségfejlesztés alkalmas a kíváncsiság felkeltésére, az együttműködési készség alakítására, valamint a megismerés örömének megélésére, a logikus és a kreatív gondolkodás együttes fejlesztésével. A LEGO robot az alkotás és az építés által egy a produktum kialakítását teszi lehetővé, aminek a működése élmény a gyermekek számára.

A program keretében a műhelymunka mellett a gyerekek ellátogattak Kecskemétre ahol bemutató interaktív foglalkozásokon vettek részt a Didaktika Egyesülettel együttműködő Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán, valamint robottechnológiában gazdag üzemlátogatásban volt részük a Mercedes-Benz autógyárban. Az egész tanévet felölelő program egy háromnapos egri szaktáborral zárult, amely gazdag kikapcsolódási lehetőséget biztosított a résztvevő diákok számára.