Komoly fennakadások nélkül zajlik a tömegközlekedés Nógrádban

Bz motorvonat a behavazott Nógrád vasútállomásnál (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

 

A havazás csak kisebb késéseket okoz(ott) a nógrádi vasútvonalakon és menetrend szerinti autóbusz-vonalakon.

 

Inrormációnk szerint a KMKK Zrt. helyközi és helyi járatai rendben közlekednek, legfeljebb a hosszabb útvonalakat és a hegyi útvonalakat bejáró járatok gyűjtenek össze némi késést. Ellátatlan útvonal, település nem volt és jelenleg sincs. A volán járatok helyzetét mutató interaktív térképen azt látni, hogy a buszok harmada közlekedik a menerendjének megfelelően. Késés Salgótarjánban a Salgóbánya felé, illetve onnan közlekedő helyi járatoknál fordul elő, de ennek mértéke általában a 10 percet nem haladja meg. A távolsági járatokra is jellemző, hogy a hegyi útvonalakon közlekedő, illetve a Belső-Cserhát falvait felfűző járatoknál láthatóak késések 10 perces, vagy annál kisebb nagyságrendben. A 21-es számú főúton közlekedő járatoknál is a 10 perces nagyságrendű késés a jellemző.

 

A vonatok Kelet- és Nyugat-Nógrádban is általában a megszokott menetendnek megfelelően érkeznek az állomásokra és a megállóhelyekre. Késés nap közben csak a csatlakozásra való várakozás miatti kései indulás okán alakult ki. A Mávinform jelezte: a Budapest–Hatvan vasútvonalon 15-20 perccel meghosszabbodik egyes vonatok menetideje a havazás miatt. Emiatt fordultak elő – jellemzően 10 percet meg nem haladó – késések az ezen szerelvényeket beváró, Hatvan és Somoskőújfalu között közlekedő vonatok esetében napközben. Nyugat-Nógrád felé szintén az Aszódról induló, csatlakozó vonatként a késéssel érkező szerelvényeket beváró vonatoknál fordult elő némi késés.

A Mávinform közölte azt is: a váltótisztítók folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi és a záhonyi térségben is, ahol a vasúttársaság első fokú hókészenlétet rendelt el, annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a pénteki csúcsforgalom. Tisztítják a peronokat és az utas átjárókat is.

 

Kiemelt fotó: Bz motorvonat a behavazott Nógrád vasútállomásnál (MTI Fotó: Máthé Zoltán)