Koltai Róbert és Vándor Éva lesznek a főszereplők a Zenthe Ferenc Színház következő premierdarabjában

Koltai Róberttel és Vándor Évával a főszerepekben viszi színre a következő premierjét a Zenthe Ferenc Színház: Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátékát zenés változatban rendezi Gaál Ildikó. Az első olvasópróbát hétfőn tartották Salgótarjánban, a darab premierje a Magyar Kultúra Napján, 2019. január 22-én lesz, de másnap is láthatja majd a közönség a legújabb Zenthe-darabot.

Hunyady Sándor 1935-ben még tragikomédiának írta meg a Lovagias ügy című darabját, amely azóta sokat finomodott, hangvétele mind könnyedebbé vált: már a Székely István rendezte 1937-es film (Ráday Imrével, Kabos Gyulával, Perczel Zitával) is vidámabb hangvételt ütött meg, mint ahogy a későbbi színpadi változatok is. A Zenthe Ferenc Színház sem vállalkozik másra, mint hogy szórakoztató módon mutassa be a kisember esendőségét a nős, de titkárnőjébe titkon szerelmes Virág úr példáján keresztül, és valamiféle megoldást adjon egy szerelmi háromszögben.

A Lovagias ügyben Virág urat Koltai Róbert, feleségét Vándor Éva alakítja majd, Baba Házi Anita, Milkó Erdélyi Gábor lesz, Palit Máté Krisztián, Gizikét Marjai Virág játssza, Müller Albert Péter, Vödrös Farkas Zoltán, Flugbällern Kántor Zoltán lesz, míg a már-már ikonikus szereplővé váló nagymamát P. Kerner Edit játssza. A darabban tíz dal is felcsendül Márkus Alfréd zenéi alapján, amelyeket Verebes István dolgozott át és ezúttal Darvas Ferenc élő játékával kísérve szólalnak majd meg a színpadon. A díszlet a fiatal Mucsi Balázs munkáját dicséri.

A darab premierjét 2019. január 22-én tartják Salgótarjánban, a Zenthe Ferenc Színházban. A közönség aztán másnap is megtekintheti a nógrádi megyeszékhelyen, majd a társulat országos turnéra indul vele, hiszen már most több előadást előre lekötöttek az ország számos pontjáról – közölte a társulat.