Kitűzték az időközi önkormányzati képviselő-választás időpontját

A zagyvarónai központú, a Salgó kapu környékét, Rónafalut, Rónabányát, Pintértelepet, Eresztvényt, Somoskőt és Salgóbányát is magába foglaló 3-as számú választókerületben 2020. április 5-én választanak önkormányzati képviselőt. A választást az eddigi képviselő, Turcsány László lemondása miatt kellett kiírni.

Szavazókörök: 9. Salgóbánya, 10. Somoskő, 11. Rónabánya telep, 12. Rónafalu, 13. Zagyvaróna I., 14. Zagyvaróna II., 15. Salgó kapu
Szavazókörök címei: Idősek Napközi Otthona (Vár út 7.), Orvosi rendelő (Vároldal utca 8.), Rónabánya telepi kultúrotthon (Vasas út 1.), volt “Kis Kilátó” kocsma épülete (Rónai út 49.), Bátki József Közösségi Ház (Zagyva utca 3.), Kanizsai Dorottya Tagintézmény (Acélgyári út 73.)
Választásra jogosultak száma: 2749 fő (a 2020. január 29-i adatok alapján)
Jelöltállításhoz szükséges ajánlások száma: legalább 28 darab

A Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság döntéséből kiderül: a választópolgárok február 14-ig kapnak értesítőt a legfontosabb tudnivalókkal és a szavazókör megjelölésével. A jelöltállítás határideje március 2., képviselőjelölt az lehet, aki legalább 28 választópolgár ajánlását begyűjti. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltre csak egy érvényes ajánlást tehet.

A kampányidőszak február 15-től április 5-ig tart, de a választás napján már nem lehet választási gyűlést tartani, vagy politikai reklámot közzétenni.