Kisebb módosítások léptek életbe a helyi járati autóbusz menetrendben

3100.hu Fotó: Többek között ezzel a 17 éves autóbusszal frissült a járműpark

Összességében néhány járattal bővült a salgótarjáni helyi járati autóbusz menetrend 2018. január 1-től. Erről a képviselők még a december közepén tartott közgyűlési ülésen döntöttek.

A menetrendben a változás egy-egy új járatot jelent munkanapokon a 36-os vonalán a délutáni, a 14-es és 6-os buszok vonalán pedig az esti órákban, minden este a 11B-s vonalán, továbbá a lakossági fórumokon elhangzott igények szerint néhány esetben a járatok indulási idejét korrigálták. Megszűnő járatpár délutánonként a 3C vonalán van.

A városatyák ezúttal is ezen a napirenden vitáztak a leghosszabban a december közepén tartott ülésen. Abban egyetértés volt a frakciók között, hogy az önkormányzatnak erőn felül szükséges támogatnia a helyi járati autóbusz-közlekedést. Tolnai Sándor képviselő azt kifogásolta, hogy a zagyvapálfalvai irányt tekintve a járatok számában nincs módosulás, az itt élők számára nem lesz pozitív változás, ellenben az északi városrészek felé három új járat is megjelenik. Fekete Zsolt polgármester elmondta: sem a járatok számával, sem sűrűségével, sem a buszok minőségével nem elégedett, de azzal sem, hogy a város csak ennyit tud erre fordítani. Ugyanakkor azt tartották szem előtt, hogy a tömegközlekedést erőn felül, továbbra is támogassák és a lehetőségekhez képest bővítsék – tette hozzá.

A képviselők egyetértettek abban, hogy alulfinanszírozott a vidéki tömegközlekedés központi támogatása, ami Salgótarján esetében hatványozott problémaként jelentkezik.