Kis mértékben csökkent az influenzások száma Nógrád megyében

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján becsült adatok szerint a múlt héten 606 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében. Számuk az előző héthez képest kevéssel csökkent – közölte szerdán délután a 3100.hu-val a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Nógrád megyében az influenza aktivitás továbbra is magasnak tekinthető, a járványküszöbnek tekintett érték feletti, de – az előző hetekhez hasonlóan – vannak markáns területi különbségek.

Kelet-Nógrádban kevesebb, Nyugat-Nógrádban továbbra is jóval több a beteg. A leginkább érintettek jelenleg Nógrád megyében a 10-14 éves gyermekek, a 15-24 éves fiatalok, továbbá a 25-34 év közötti felnőttek, továbbá Nyugat-Nógrádban a 10 év alatti gyermekek is.

Influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásáról egy bejelentés érkezett a múlt héten. A karancskeszi általános iskola összesen bő 100 diákjának és dolgozójának harmada mutatott lázzal, köhögéssel, fejfájással és rossz közérzettel kísért tüneteket. Három diáktól orr-garat váladék mintavétel történt, vizsgálatuk folyamatban van.

Cikkünk megjelenésekor Nógrád megye egészségügyi intézményei közül a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban az intézmény minden osztályát érintő látogatási tilalom van érvényben. A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban négy osztályt és egy részleget érintő, részleges látogatási van érvényben. A korlátozások mindkét intézményben visszavonásig érvényesek.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Archív fotó: MTI/Mónus Márton)