Kilencedik alkalommal ajándékozott a kormányhivatali közösség

A salgótarjáni kormányablakban kedden adta át dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Handó Beatrix, a megyeszékhelyi járási hivatal vezetője az adventi időszakban összegyűlt ajándékokat Lászlók Katalinnak, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja képviseletében. A cipősdobozokba a kormányhivatal munkatársai csomagolták az ajándékaikat, azok eljuttatásáról a legmegfelelőbb helyekre a szociális terület munkatársai gondoskodnak.

Dr. Szabó Sándor az átadón kiemelte: 2011-ben, az első generációs salgótarjáni kormányablak megalakulásakor teremtették meg a hagyományt, hogy a karácsony előtti napokban cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat.

A jótékonysági akciót azóta minden évben meghirdették, az idei – sorrendben kilencedik – felhívásra 141 ajándékcsomag gyűlt össze – tette hozzá.

A kormánymegbízott kitért arra is, hogy büszke munkatársai szociális érzékenységére, akik önként, “szívből jövő gesztusként” csatlakoznak a járási hivatal kormányablak osztályának felhívásához.

Lászlók Katalin a felajánlást megköszönve elmondta: Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja a környék 29 településén látja el feladatait, működteti a gyermekek és a családok átmeneti otthonát. Ismertetése szerint az ajándékokból jut majd úgy ezen otthonok lakóinak, mint a térség különböző településein élő, nehezebb sorsú családok gyermekeinek is.

Dr. Handó Beatrix ismertette: a szépen becsomagolt cipősdobozokban tartós élelmiszerek, játékok, ruhaneműk egyaránt megtalálhatóak. A felajánlók a dobozra egy cédulát ragasztanak, amin feltüntetik, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék. A szociális szakterület munkatársai ez alapján tudják azokat a legmegfelelőbb helyre eljuttatni.

A járási hivatalvezető kitért arra is, hogy a kormánytisztviselőkkel szemben jogos elvárás az, hogy megfelelő empátiával járjanak el a mindennapokban az ügyfélfogadás során. Dr. Handó Beatrix hozzátette: véleménye szerint kollégái ezt teljesítik a napi munkavégzés alkalmával, de ennek az empátiának a “fizikai megnyilvánulása” a rengeteg összegyűlt ajándék is.

 

Nógrád Megyei Kormányhivatal nyomán / Fotók: Kilencedik alkalommal ajándékozott a kormányhivatali közösség, idén 141 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze (Fotók: Nógrád Megyei Kormányhivatal)