Kilenc évre ítélték első fokon a férfit, aki halálra gázolt egy fiatal nőt Salgótarjánban

Helyszínelés a Rákóczi úton, 2020. január 17-én (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Első fokon kilenc évre ítélték azt a 41 éves salgótarjáni férfit, aki ittasan halálra gázolt egy fiatal nőt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A gázolót már 2002-ben is megbüntették ittas vezetés miatt, érvényes jogosítvány azóta sem volt. A férfi január 17-én, este hat óra körül Salgótarján lakott területén ittas állapotban haladt teherautójával, mintegy 70 km/h sebességgel. Mindeközben egy 24 éves nő át akart menni a Rákóczi úton, őt azonban a férfi ittassága miatt nem vette észre, így fékezés és kormányozás nélkül elütötte. A baleset után a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott egy parkolóba. A fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A férfi később visszament a baleset helyszínére, ahol azt hazudta a rendőröknek, hogy az egyik barátja vezette a kocsit. Őt a rendőrök ezután őrizetbe is vették, azonban két nappal később a beszerzett bizonyítékok alapján elengedték.

A gázolónak halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád miatt kell felelnie. A Salgótarjáni Járásbíróság első fokon 9 év börtönbüntetésre ítélte a megbánást egyáltalán nem mutató férfit. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A férfi továbbra is letartóztatásban marad.

 

Kiemelt fotó: Helyszínelés a Rákóczi úton, 2020. január 17-én (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)