Kilenc autót törtek fel két óra alatt a salgótarjáni éjszakában

 

Egy 22 éves és egy 19 éves salgótarjáni férfit vettek őrizetbe a nyomozók. A rendőrségi fotók tanúsága szerint az autófeltörések a Március 15. úton, annak Pécskő út és Fő tér közötti szakaszán történhettek.

 

A rendőrség ügyeletére vasárnapra virradó éjszaka 1 óra után nem sokkal érkezett a bejelentés arról, hogy Salgótarján belterületén két férfi több személygépjárművet tört fel. A rendőrök a bejelentést követő rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves és 19 éves salgótarjáni lakosokat.

A jelenlegi adatok alapján a két férfi a bejelentés előtti két óra során kilenc, utcán parkoló személyautót tört fel. Öt esetben az autók zárját rongálták meg, négy esetben pedig a járművek nyitott állapotát használták ki és azokból a sértettek által ott hagyott, vagy ott felejtett értékeket tulajdonítottak el. Aprópénzt, táskát és okiratokat vittek el – a nyomozók ezek egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a két férfit 5 rendbeli lopás és 4 rendbeli lopási kísérlet, emellett 9 rendbeli okirattal visszaélés ügyében hallgatták ki. Mindkettejüket őrizetbe vették.

 

Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság