Kiegészítést írt a Belvárosi Cipőszalon tegnapi cikkünkhöz

A Belvárosi Cipőszalon vezetői eddig sem a csendes beletörődést választották az ügy kapcsán. Még egy korábbi Közgyűlésre néhány hét alatt 744 támogató aláírást gyűjtöttek össze, emellett pedig jelezték: üzletük területére vállalták volna azt az emelt bérleti díjat is, melyet az új bérlő fog fizetni. Aztán az egész történetet egy – néhány politikai töltetű, kemény állítást is tartalmazó – búcsúlevélben foglalták össze a bolt oldaláról.

Mint azt tegnap megírtuk: a ROSSMANN Magyarország Kft. kíván betelepül az ingatlanba – a történet összefoglalása ide kattintva olvasható. Ezen bejegyzésünkre reagált a Belvárosi Cipőszalon. Honlapunkhoz eljuttattak egy kiegészítését, egyfajta nyílt levelet, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Tisztelt Salgótarjániak, Kedves vásárlóink!

A Belvárosi Cipőszalon közel 20 éve kínál minőségi bőrcipőket a városlakóknak és a környező települések lakóinak. Tevékenységünket a Salgó Vagyon Kft. és a szocialista városvezetés “hathatós” munkájának köszönhetően kénytelenek vagyunk a közeljövőben befejezni, mert a lejáró bérleti szerződésünket nem hosszabbítja meg a város. Helyünket át kell adjuk a Rossmann Magyarország Kft-nek, akikkel már korábban megtörtént a megegyezés, a pályáztatás csak formalitás volt. (A szocialisták nem hazudtolták meg önmagukat, számukra a helyi vállalkozások nem jelentenek semmit, ők jobban szeretnek üzletelni egy multival).

A cikkben leírtak korrektek a következő kiegészítéssel.

A cipőboltnak semmilyen más üzlethelyiséget nem ajánlott fel a Salgó Vagyon Kft., illetve nagyon későn, csak október közepén tájékoztatott bennünket írásban, hogy bérleti szerződésünket nem hosszabbítja meg. Cégünk ilyen gyorsan nem tud levonulni a bérleményből, mert mi 6-7 hónapos terminusokban dolgozunk, amikor is félévvel korábban (2015. február-márciusban) megrendeltük a 2015. őszi-téli modelljeinket, amelyeket el kell adjunk, mert csak így tudjuk kifizetni a vállalt kötelezettségeinket a partnereink irányába. Ezt mindenképp teljesíteni akarjuk, még akkor is, ha önhibánkon kívül kerültünk ilyen nehéz helyzetbe.

Cégünk a bérleményből 2016. április végével kíván kiköltözni, amikor is búcsút intünk Salgótarjánnak, és más városban folytatjuk tevékenységünket. (Ez alól egyetlen esetben teszünk kivételt, amennyiben olyan új városvezetés jön létre, akik partnernek tekintenek bennünket és lehetőséget biztosítanak a cipőbolt további működtetéséhez.) Amennyiben marad a jelenlegi városvezetés, akkor beigazolódik a régi szocialista beidegződés, vagyis megfelelő ideológiát gyártva (magyarul hazudozva) és érvényesítve bizonyos egyéni érdeket, eladjuk a szavazóknak, hogy városérdek az, hogy a belvárosban fix bérleti díj mellett 8+5 évre egy multit hozzunk helyzetbe úgy, hogy közben szűkül a kereskedelmi kínálat, hiszen ehhez három, 15-40 éve működő kereskedelmi üzlet ellehetetlenítésén vezet az út, akik mellesleg ugyanazt a bérleti díj megfizetését vállalták volna, mint a Rossmann.