Kétszer is testvére adatait diktálta be a rendőröknek egy salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád miatt emelt vádat egy 35 éves salgótarjáni férfi ellen, aki két alkalommal is testvére adatait diktálta be a rendőröknek igazoltatása során. Börtönbe mehet, de nem csak emiatt – közölte az ügyészség.

 

A gépkocsit vezető vádlottat még egy június végi éjjelen igazoltatták két alkalommal is a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei. Először Mátraverebélyben, majd Bátonyterenyén. Azt mondta a rendőröknek hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik és más személyes iratot sem tart magánál, ezért adatainak bediktálására szólították fel.

A férfi mindkétszer testvérének személyes adatait mondta be a rendőröknek.

Ezzel közlekedési szabálysértés elkövetésével vádolta meg – hamisan – testvérét, mivel a KRESZ szerint gépkocsit nem lehet a megfelelő okmányok nélkül vezetni.

A második igazoltatáskor azonban a rendőrök elektronikus úton ellenőrizni tudták a bediktált adatokhoz tartozó fényképet. Itt ki is derült, hogy nem a vádlott szerepel a megadott névhez tartozó képen, ezért eljárást kezdeményeztek ellene a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészségen.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben – aki egyébként más ügyben jelenleg is előzetes letartóztatásban van – két rendbeli hamis vád miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járásbíróságon. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)