Két salgótarjáni boltból is rabolt egy nő, tíz perc alatt elfogták

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hétvégi tájékoztatása szerint még pénteken délután két bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy egy nő salgótarjáni üzletekbe ment be, ahonnan különféle árucikket tulajdonított el. A rendőrök a helyszíneken beszerzett adatok alapján azonosították és tíz percen belül – a város belterületén, az utcán – el is fogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves helyi lakost.

A rendőrség közlése szerint a nő előbb egy dohányboltot keresett fel – a közreadott felvételek alapján az Erzsébet téri helyiséget. Itt a pult mögötti polcról magához vett három doboz cigarettát, amivel aztán megkísérelt távozni, de az eladó megfogta a karját és felszólította, hogy fizessen. A nő ekkor az eladót félrelökve távozott.

Nem sokkal később egy élelmiszerboltba ment be – a fotók alapján ez pedig a gépipari technikum melletti kisbolt volt. A nő innen csokoládéval, különféle édességekkel és előre csomagolt élelmiszerrel próbált meg fizetés nélkül távozni. A tulajdonos azonban követte őt az utcára, ahol a fizetésre való felszólításból dulakodás alakult ki, végül a nő az áru egy részével elmenekült a helyszínről.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nőt időközben már további, a megyeszékhelyen az elmúlt időszakban elkövetett bolti lopással is megalapozottan gyanúsítják. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított nőt kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásba helyeztetését is.