Két rablást is elkövettek az óév utolsó napjaiban Salgótarjánban

Az egyik rabló egy buszmegállóban várakozó személyre tört rá, két másik elkövető pedig egy kitalált ürüggyel lakásukra hívva rabolt ki egy férfit.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik rabló december 29-én, szombaton délután egy városi buszmegálló mögötti bokros, sövényes területre osonva hátulról, nagy erővel meglökte a sértettet, aki emiatt térdre esett, az elkövető pedig ezt kihasználva kirántotta a sértett nadrágjából a pénztárcáját és azzal elfutott a helyszínről. A rendőrök a tanúkat felkutatva beazonosították a férfit, akit aztán vasárnap délután egy italboltban fogtak el, onnan állították elő a rendőrkapitányságra.

Vasárnap dél körül történt egy másik rablás is, ezzel az esettel kapcsolatban egy 29 éves salgótarjáni férfi és egy 30 éves farkaslyuki nő ellen indult eljárás. A nő egy salgótarjáni italboltból egy kitalált ürüggyel társa salgótarjáni házába invitálta a sértettet. Ott tettestársa több alkalommal megütötte, illetve megrúgta a sértettet, aki a bántalmazás hatására a földre esett. Ekkor a nő kivette a sértett nadrágjából a pénztárcáját és elvette pénzét, majd a bántalmazott férfit nemes egyszerűséggel kivezették a házból és elküldték a helyszínről. A rendőrök a férfit és társát is elfogták, majd előállították, őrizetbe vették és kihallgatták őket.

A hatóság mindkét esetben indítványozta az ügyészségen az őrizetbe vett gyanúsítottak letartóztatását – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.