Két hét alatt tizenkilenc Nógrád megyei települést keres fel a kormányablakbusz

Keddtől újra a lakosság szolgálatába áll a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt. A mobilizált ügyfélszolgálaton továbbra is kötelező az arcot eltakaró maszk viselése, a várakozók között pedig be kell tartani a legalább másfél méteres védőtávolságot – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

A tájékoztatás szerint május negyedikén Litkén és Mihálygergén, ötödikén pedig Karancskesziben és Karancslapujtőn lesz lehetőség az ügyintézésre. Csütörtöktől szombatig Kisbárkány, Nagybárkány, Lucfalva, Cered, Zabar, Kazár és Vizslás lakosságához érkezik majd helybe az ügyintézés. A május 10-el kezdődő héten Kálló, Vanyarc, Palotás, Jobbágyi, Buják, Héhalom, Alsótold és Cserhátszentiván településeket keresi fel a mobil kormányablak, május második felében pedig Bátonyterenyei járásbeli és nyugat-nógrádi községekbe érkeznek majd helybe a kormányhivatal munkatársai. A kormányablakbusz pontos menetrendje és kitelepülési helyszínei ide kattintva érhetők el.

A mobil kormányablakban – többek között – személyi igazolvány igénylésével, lakcímváltozás bejelentésével, jogosítvánnyal, parkolási igazolvánnyal, diákigazolvánnyal, útlevéllel és ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyintézésre is helyben nyílik lehetősége a kistelepülések lakosságának. Bár a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok továbbra is érvényesek hazánk területén, ezek megújítása is lehetséges a kormányablakbuszon.

Nógrád megyében négy évvel ezelőtt nyílt meg hatodikként a rétsági kormányablak, azóta minden járási székhelyen elérhető az ügyintézés ezen formája. Az ügyintézési lehetőség 2018 nyarán bővült a mobil kormányablakkal, a mozgó ügyfélszolgálati pont jellemzően a kistelepüléseket látogatja. Menetrendje előre meghatározott, az önkormányzatokkal egyeztetett, a kormányablakbusz jellemzően kora tavasztól késő őszig közlekedik. A mobil kormányablak a települési központokon, községházák parkolóin túl rendre megjelenik a megye szociális bentlakásos és egészségügyi intézményeinél is.

 

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal / Kiemelt archív fotó: Kormányablakbusz tart Zabar községbe, Cered közelében 2020. május 21-én (Fotó: MTI/Komka Péter)