Késsel rontott rá az alvó idős emberre a vizslási betörő

A rendőrség ügyeletére január 6-án 23 óra után nem sokkal érkezett a bejelentés arról, hogy egy vizslási ingatlanban egy időskorú férfit megpróbáltak kirabolni. A salgótarjáni nyomozók még a csütörtökre virradó éjszaka beazonosították és el is fogták a 66 éves helyi lakost – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a férfi betörte a családi ház ajtajának üvegét, az ingatlanban aztán egy késsel a kezében pénzt követelt az időskorú sértettől. A ház lakója nem ijedt meg, védekezésképp megütötte a támadót, aki ezután elfutott a helyszínről. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított vizslási lakost a nyomozók rablás bűntett kísérlete miatt kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásba helyeztetését is.

A TV2 tudósításából kiderül: a ház lakója álmából riadt fel, először feleségének hitte a betörőt, aki elemlámpával világított a lakásban és pénzt követelt tőle. Kést szorított az idős ember nyakához, aki erre felvette az ágya mellett tartott botját és azzal ütötte a támadó kezét, aki ezt követően megfutamodott és elhagyta a helyszínt.

 

Kiemelt fotó: A támadó lábnyoma a helyszínelés felvételén (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)