Kerti slaggal lopta a gázt egy pásztói férfi

Állampolgári bejelentés alapján, összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök szerdán egy pásztói férfi ingatlanjaira lopás és közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A rajtaütésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály nyomozói és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztály technikusai vettek részt. A kutatás és a szemle során a rendőrök a szolgáltatók szakembereivel közösen nézték végig az ingatlanokat, melyekben házilag kialakított áram- és gázvételezést fedeztek fel. Volt olyan hely, ahol közvetlenül a ház fala mellett, ugyanakkor a föld felett, egy kerti locsolócsőben vezették el a gázt, kitéve azt az időjárás viszontagságainak.

Az egyik háznál egy kerti slagban vezette el a gázt a férfi, amivel az egész környéket veszélyeztette (Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)
Az egyik háznál egy kerti slagban vezette el a gázt a férfi, amivel az egész környéket veszélyeztette (Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)

A házak tulajdonosa ezzel a módszerrel akarta megkerülni a szolgáltatók mérőóráit, így befolyásolva a szabályos közmű-bekötéseket, ezzel pedig lecsökkentve a havi díjakat. Ezzel azonban feltehetőleg nemcsak saját családja életét veszélyeztette, hanem a környéken lakókét is – emelte ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodaközleményében.

Hozzátették: a szolgáltató kára egyelőre még szakértői kérdés, akárcsak annak megállapítása, hogy fennállt-e a közveszély. A gyanúsítottat várhatóan a jelenleg folyamatban lévő szakértői vizsgálat után hallgatják majd ki.

 

Kiemelt fotó: A férfi a szolgáltatók mérőóráinak megkerülésével akarta csökkenteni rezsijét (Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)