Kéri István kapta a “Nógrád megyében Európáért Díjat”

Kéri Istvánnak ítélték oda első ízben a “Nógrád megyében Európáért Díjat”, melyet a Europe Direct Nógrád Információs Iroda és a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület hozott létre 2020 végén. A díjat egy évben két alkalommal ítélik majd oda: egyszer a szabad sajtó napjához kötődően március 15-e körül, másodszor pedig hazánk Európai Uniós csatlakozásához, valamint az Európa Naphoz kapcsolódóan május elején – tájékoztatotta a 3100.hu-t Fenyvesi Gábor, az egyesület elnöke.

Idén a médiaszakembereknek járó díj átadását elhalasztották az eredetileg tervezett március 16-ai időpontról, azonban a járványügyi korlátozások további meghosszabbítása miatt úgy döntöttek, hogy a díj adományázáról sajtóközlemény formájában tájékoztatják a nyilvánosságot – közölte Molnár Viktor, az egyesület díjátadás lebonyolításáért felelős alelnöke.

A közleményben Fenyvesiné Mester Erika irodavezető hozzátette: az elismerést olyan Nógrád megyei személyek kapják, akik a saját szakterületükön sokat tesznek az európai eszme, a “mi együtt vagyunk Európa” gondolat közvetítéséért. Ismertetése szerint a magyar sajtó napján médiaszakembereket díjaznak, az Európa Nap kapcsán pedig egyéb területen tevékenykedők kaphatják majd meg a díjat. Fenyvesiné Mester Erika kifejtette, a megyei Europe Direct irodák hiteles tájékoztatást adnak az Európai Bizottság munkájáról, törekvéseiről, döntéseiről. Emellett olyan programokat, rendezvényeket, találkozókat szerveznek, amelyek ezeket a hiteles információkat közelebb viszik az emberekhez.

A Nógrád megyei Europe Direct információs irodának fontos, hogy eseményeiről objektív tájékoztatás történjen. Mindebben kiemelkedőnek ítélték Kéri István, a 3100.hu hírportál létrehozójának, működtetőjének munkáját, aki ezzel is erősítette Nógrád megyei törekvéseiket.

Rövid időn belül ez már a második elismerés, melyet portálunk alapító főszerkesztőjének ítéltek oda – a megyeszékhely önkormányzata március 15. alkalmából a napokban jelentette be, hogy Kéri Istvánnak adományozták Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíját.

 

Kiemelt fotó: A díj, melynek személyes átadására a járványhelyzet enyhülését követően kerülhet sor (Fotó: Europe Direct Nógrád Információs Iroda | Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület)