Kerékpáros időfutamot rendeznek vasárnap Ceredről Rónafalura

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendez vasárnap (2018. október 7-én) országúti kerékpáros hegyi időfutam versenyt a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület a Ceredről Rónafalura vezető aszfaltcsíkon.

A Salgótarján HKE közel három évtizedes fennállása során éveken keresztül volt társrendezője a Somoskőújfalu és Salgóbánya közötti hegyi időfutamoknak, majd közel egy évtizeden át szervezték a Tarján Kupa mezőnyversenyeket a Salgótarján – Mátraszele – Kazár – Salgótarján körön. Utóbbi eseménnyel több szezonon át volt része a megyeszékhely és térsége a hazai országúti kerékpáros kupasorozatnak is. Az egyesület most – több év kihagyás után – a CRIF #1 szervezésével kíván újra lehetőséget biztosítani országúti versenyzésre a város térségében.

Az verseny időpontja “viszonylag” késői – bár ez relatív, hiszen az őszi-téli időszak cyclo-cross versenysorozata még csak éppen elindult, így az erre készülő sportolóknak is ideális edzéslehetőség a hegyi időfutam. Az országúti és hegyikerékpárosoknak egyfajta levezetésként, “szezonzáróként” kínálják a versenyt, amelynek közel 9,5 kilométeres távjára mintegy 300 méter szintkülönbség esik. A távot vasárnap 12 órától kezdődően, egyenkénti indítással teljesítik majd a versenyzők, további információ a Salgótarjáni HKE érhető el.

A sportesemény útlezárással, forgalomkorlátozással nem jár majd, a rendezők azonban a Cered és Rónafalu között vasárnap délelőtt és kora délután közlekedőktől fokozott odafigyelést kérnek. A versenyzők Cered határából rajtolnak, a cél a rónafalui kultúrháznál lesz. Az esemény miatt Rónafalun belül sem lesz útlezárás, de a szervezők azt kérik a település lakóitól, hogy ezen a napon a kultúrház és a rónarészi buszmegálló közötti út helyett lehetőség szerint a templom felé vezető úton közlekedjenek gépjárműveikkel.