Kényelmes ügyintézési lehetőséget teremtenek meg a Füleki Városi Hivatalban

Az új ügyfélfogadó tér kivitelezése a Füleki Városi Hivatalban

 

Ezekben a napokban kiterjedt átépítési munkák fejeződnek be a Füleki Városi Hivatalban: az épület földszintjén új ügyfélfogadó központ jön létre.

 

Az önkormányzat a nyáron elvégzett auditori munkafolyamat-vizsgálat után döntött az épület átépítése mellett. Egy trencséni cég a hivatal hatékonyságát és működését vizsgálta.

Az audit alátámasztotta, hogy egyszerűsíteni kell a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ezért úgy döntöttünk, hogy a földszinten ügyfélfogadó központot hozunk létre

– mondta Agócs Attila, Fülek polgármestere.

A polgármester szerint az új ügyfélszolgálati központ jobban fókuszál majd a polgárokra.

Ügyfélként kezeljük majd a hivatalba érkező lakosainkat. Egy helyen, kényelmesen tudnak majd elintézni mindent, amire egy átlagos füleki polgárnak szüksége van. Eddig az irodák és az alkalmazottak, akik napi szinten kapcsolatba léptek a polgárokkal, szét voltak szórva az egész épületben, a pénztár szintén függetlenül működött. Ez nem volt hatékony megoldás, az embereknek sokáig tartott a hivatalos ügyek intézése.

 

A központban az építésügyi osztállyal, a helyi adók és díjak befizetésével, a vállalkozói szektorral és a lakossági nyilvántartással kapcsolatos ügyeket fogják intézni. Minden osztály kirendeltsége pénztár és iktató is lesz egyben. Az ügyfélfogadó központ helyiségein keresztül lesz elérhető az anyakönyvi hivatal is, amely szintén új szolgáltatásokkal készül.

Integrált szolgáltató központként is működni fog. Illeték ellenében, hatósági erkölcsi bizonyítványt, kataszteri kivonatot vagy cégbírósági nyilvántartási kivonatot állítanak ki

– mondta a város polgármestere.

 

Az átépítési munkák még január 7-én kezdődtek, az (át)építési területet ekkor vette át a losonci Construo cég, amely a legalacsonyabb árajánlatával és legrövidebb kivitelezési határidejével megnyerte a közbeszerzést. A város 22.680 Eurót fizet a cégnek, saját költségvetéséből. A cég által vállalt feladatok elvégzése február 4-én befejeződött. Jelenleg a városi cégek segítségével folyik az eredeti ablakok renoválása és az érintett helyiségek központi fűtésének modernizálása, valamint a berendezés legyártatása. Az ügyfélfogadó központ várhatóan március közepén nyílik meg – tájékoztatta honlapunkat Jozef Mikuš, a Füleki Városi Hivatal sajtóreferense.

 

Kiemelt fotó: Az új ügyfélfogadó tér kivitelezése a Füleki Városi Hivatalban