Kegyeleti mécses okozott tüzet egy rétsági házban

Lakástűzhöz riasztották a hivatásos tűzoltókat Mindenszentek napján. Egy lakásban elhelyezett kegyeleti mécses okozott tüzet péntek délután Rétságon a Takarék utcában – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzesethez a rétsági és a váci hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek kiérkezése előtt a lakók a tüzet eloltották, a káreset során senki nem sérült meg.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a kegyeleti mécseseket, gyetyákat csak tűzálló anyagból készült alátétre helyezve gyújtsuk meg. A lakástüzek egyik leggyakoribb oka, hogy az égő mécsest, gyertyát vagy lámpást gyúlékony anyagok közelében helyezik el a keletkező lángok pedig a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. Fontos, hogy a meggyújtott gyertyát soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem tud eldőlni, a közeléből pedig minden gyúlékony anyagot el kell távolítani.

Ha valaki a tüzet észlel, a saját testi épsége kockáztatása nélkül próbálja meg azt eloltani, és hívja a 112-es segélyhívó számot – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.