Kedden délután válhat teljes egészében jogerőssé a salgótarjáni választási eredmény

3100.hu Fotó: Szavazók a salgótarjáni Gagarin Általános Iskolában kialakított szavazókörben

A Területi Választási Bizottsághoz a megye több települését érintően beérkezett összesen négy, önkormányzati választásokkal kapcsolatos fellebbezés közül hármat – jellemzően formai okokra hivatkozva – elutasított szombat délutáni ülésén a testület, egy beadványt vizsgáltak.

A bizottság megfelelően alátámasztottnak találta azt a fellebbezést, melyet a Fidesz-KDNP pártszövetség a salgótarjáni hetes számú választókerületet érintően nyújtott be. A választókerületben egyetlen voks döntött az ellenzéki összefogás jelöltje, Harmos László javára Kubovje Tiborral, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. Emellett a városon belül itt, a Somlyóbányát, Forgách-telepet és a Rákóczi, illetve a Csokonai út környékének egy részét is magába foglaló választókerületben volt a második legmagasabb az érvénytelen voksok aránya, szám szerint 40.

A kormánypártok helyi szervezeteinek fellebbezése – szavazóköri delegáltjuk megítélése alapján – azt firtatta, hogy valóban mind érvénytelen volt-e ezek közül. A Területi Választási Bizottság ezeket egyesével megvizsgálva mind a 40-et valóban érvénytelennek találta, így helybenhagyták a választókerületi választási eredményt: Harmos László a városrész önkormányzati képviselője.

Döntésük kedden 16 órakor emelkedik jogerőre. Amennyiben eddig a határidőig nem érkezik ezzel szemben felülvizsgálati kérelem, a salgótarjáni választási eredmények is immáron teljes körűen jogerőre emelkednek. A polgármester-választás, a további kilenc salgótarjáni választókerület, illetve a kompenzációs listák eredményeit megállapító határozatok már múlt hét csütörtökön jogerőre emelkedtek, miután azokkal szemben nem érkezett fellebbezés vagy kifogás.

 

3100.hu Fotó: Szavazók a salgótarjáni Gagarin Általános Iskolában kialakított szavazókörben