Katalizátorokat loptak, ingatlanokba törtek be a napokban elfogott salgótarjáni csoport tagjai

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A salgótarjáni nyomozók elfogták azt a három – 21 és 25 év közötti korú – férfit és egy fiatalkorút, akik parkoló gépkocsik katalizátorait vágták le, emellett ingatlanokba törtek be. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon több rendbeli lopás bűncselekmény ügyében indult büntetőeljárás velük szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtti tájékoztatása szerint a három felnőtt a tavalyi év utolsó napjaiban az egyik salgótarjáni garázssoron vágta le három ott parkoló gépkocsi katalizátorát. Megalapozott a gyanú továbbá arra is, hogy egyikük volt az, aki még december közepén egy salgótarjáni ingatlanból egy láncfűrészt lopott el; a 14 éves fiú pedig az idei év első napjaiban feszítette be egy másik családi ház ajtaját, majd onnan motorfűrészt és flakonba töltött benzint lopott el.

A csoport másik felnőtt tagja és a fiatalkorú voltak azok továbbá a nyomozás jelenlegi adatai alapján, akik december közepén betörtek a megyeszékhely egyik felújítás alatt álló iskolájába, ahonnan aztán szerszámgépeket, csemperagasztót és rézvezetéket loptak el. Ezen betörés mellett ennek a felnőtt férfinak a számlájára írható továbbá az is, hogy a napokban levágta egy Salgótarjánban parkoló teherautó katalizátorát.

A salgótarjáni rendőrök a három férfit és a fiatalkorút a napokban elfogták. Az utóbbiakkal (is) gyanúsított felnőtt férfit őrizetbe vették, vele szemben kezdeményezik előzetes letartóztatását is. Társai szabadlábon védekezhetnek. A nyomozók az eltulajdonított értékeknek egy részét találták meg, amit felleltek, azt lefoglalták.

A salgótarjáni nyomozók vizsgálják, hogy további személyek is részt vettek-e a bűncselekmények elkövetésében, valamint azt is, hogy a gyanúsítottak más hasonló jellegű bűncselekmény(ek) elkövetésével is összefüggésbe hozhatók-e.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)