Elkezdődött a Karancsalját és Salgótarjánt összekötő kerékpárút tervezése

Kerékpárút épülhet a jövőben Karancsalja és Salgótarján között – közölte a 3100.hu-val Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója. Az újabb létesítmény tervezési munkálatai már megkezdődtek, amennyiben pedig a jövőben elérhető lesz a beruházáshoz szükséges forrás is, a tervek valósággá válhatnak.

A kormány közlése szerint 2010 óta mintegy 1600 kilométer új kerékpárút épült Magyarországon, a hálózat teljes hossza 2030-ra megközelíti majd a 15 ezer kilométert. Idén újabb 95 kilométeren látnak neki a munkálatoknak, valamint további 1000 kilométernyi fejlesztés előkészítése kezdődik meg.

Ennek részeként a jövőben a remények szerint Karancsalja és Salgótarján között is megépülhet egy újabb kerékpáros létesítmény, mely sokkal biztonságosabbá tenné a közlekedést a megyeszékhely irányába a külterületi szakaszon. A völgyben épülő kerékpárút folytatását Salgótarján felé az is indokolja, hogy ez az útvonal Nógrád megye egyik legforgalmasabb négy számjegyű útszakasza – tette hozzá Lehel Zoltán.

A közút megyei igazgatójának ismertetése szerint több további kerékpárút tervezése is folyamatban van. Már előkészítés alatt áll a Dejtár és Balassagyarmat, a Somoskőújfalu és Eresztvény, valamint a Szécsény és Balassagyarmat közötti kerékpáros létesítmény, felújítanák a Rimóc-Hollókő útvonalat és már tervezik a Zagyva-völgyi bicikliút három szakaszát is.

A Karancsalján, Karancslapujtőn és Karancskeszin áthaladó bicikliút és járda építése tavasszal folytatódik. Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere elmondta: a munkálatok még tavaly ősszel kezdődtek meg a csapadékvíz-elvezetési feladatokkal. A három települést érintő, 12 kilométeres kerékpárfogalmi létesítmény összesen több mint 1 milliárd 320 millió forintból épül.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!