Karácsonyi adománygyűjtést hirdetett meg az élelmiszerbank és a vöröskereszt Salgótarjánban is

Ismét megszervezi hagyományos karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. A jótékonysági akciónak salgótarjáni helyszíne is van: a lakosság élelmiszer adományait a TESCO áruházban várják. Az üzletlánc maga is csatlakozott a jótékonysági felhíváshoz: a péntektől vasárnapig tartó gyűjtés során a felajánlott termékek értékének 20 százalékát pénzbeli adomány formájában adják majd át az élelmiszerbanknak.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete a 3100.hu-val azt közölte: a karácsonyi időszakban különösen fontos, hogy a vállalatok, önkéntesek és a vásárlók aktív részvételével széleskörű társadalmi összefogás valósuljon meg a nélkülözők megsegítésére. A salgótarjáni áruházban kijelölt gyűjtőponton az önkéntesek elsősorban alapvető tartós élelmiszereket várnak: cukor, rizs, olaj, tészta, konzerv, édességek vagy akár bébi ételek a leghasznosabb felajánlások.

Az akciókban összegyűjtött adományokat az élelmiszerbank és a vöröskereszt helyi önkéntesei a megyeszékhelyen és környékén élő, rászoruló családokhoz juttatják el, még az ünnepek előtt – ismertette a vöröskereszt nógrádi szervezete.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület | Facebook)