Káosz a 21-esen, kitiltották a kamionokat a 2-es útról

A Nógrád megye és Szlovákia felé tartó teherjárműveket visszafordítják rendőrök a 2-es számú főúton Vác térségében is (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

 

Fennakadásokat okoz a közlekedésben a havazás és az ónos eső Nógrád megyében is.

 

Olvasóink jelezték: a 21-es számú főút Pásztó és Szurdokpüspöki közötti szakaszán egy baleset miatt áll/lassult le a közlekedés. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: két autó ütközött össze, a balesetben ketten megsérültek, a helyszínelés már befejeződött.

A mátraszőlősi elágazóban a négysávosítási munkálatok miatt kialakított ideiglenes nyomvonalon a kamionok nem tudnak megküzdeni a rövid emelkedővel. Itt már akkora volt a torlódás, hogy többen is azt írták nekünk: aki erre tart, annak érdemes Taron és Pásztón keresztül kikerülni ezt a szakaszt. A helyzet reggel óta rendeződött.

A 2-es számú főút teljes Nógrád megyei szakaszán (újra) korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését. Az ónos eső, valamint az intenzív havazás miatt csúszóssá váltak az utak, ezért 2017. február 1-én 9 órától elrendelték a korlátozást. Az érintett gépjárművek közlekedését már Pest megyében az M2-es autóúton a 2-es főút irányába is korlátozzák. A tehergépjárművek a kijelölt parkolókban várhatják meg a tilalom feloldását. A korlátozás visszavonásig érvényes – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Frissítés! A tilalmat 12 órakor visszavonták.

 

3100.hu | Lezárták a határt a kamionok előtt Somoskőújfalunál

A rendőrök a tehergépjárműveket a határátkelőhely melletti kamionparkolóba terelik.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Nógrádban másodfokú figyelmeztetés és riasztás van érvényben az ónos eső miatt, elsőfokú figyelmeztetés pedig a havazás miatt.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (MTI Fotó: Máthé Zoltán)