Kábítószerrel kereskedő bűnszervezetet számoltak fel a nógrádi nyomozók

A most lezárt nyomozásnak összesen 25 kábítószer-kereskedő és fogyasztó érintettje van. Több salgótarjáni és őrhalmi lakos mellett érintettek endrefalvai, hugyagi és pásztói személyek is.

A bűnszervezet feltérképezése 2016 augusztusában egy 27 éves őrhalmi férfi ellen kábítószer-kereskedelem ügyében indított nyomozással kezdődött. A nógrádi rendőrök az ügyben azóta összesen nyolc személyt helyeztek előzetes letartóztatásba. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a bűnszervezet Nógrád megye szinte teljes térségét lefedte, de Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Pest, Zala és Somogy megyére is kiterjesztette tevékenységét.

2016. szeptemberében két nő vásárolt kábítószer az érintett dílerek közül két személytől. A nők az anyag használatát követően életveszélyes állapotba kerültek, a szakértői vélemény alapján mérgezésüket a használt kémiai anyag okozta.

 

A nyomozók az eljárás során megtartott házkutatásokon és egyéb nyomozati cselekmények során közel 1 kilogramm különböző színű port és kristályos anyagot, valamint több mint 2 kilogramm zöldes színű növényi törmeléket, továbbá kábítószer és pszichoaktív anyag előállításához, értékesítéséhez szükséges tárgyakat foglaltak le. Az egyik salgótarjáni érintett lakhelyén a rendőrök lényegében egy droglabort – egy kábítószer és pszichoaktív anyag előállítására kialakított külön helyiséget találtak.

A hatóság a nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Balassagyarmati Járási Ügyészségre.

 

(Kiemelt fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)