Kábítószerre költötték a tizenévesek az idős nőtől rabolt pénzt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat két 15 éves Nógrád megyei fiatallal szemben – közölte az ügyészség. A két fiú egy 73 éves nőt rabolt ki Salgótarjánban még április elsején. Az akkori rendőrségi tájékoztatás szerint karancskeszi és karancslapujtői fiatalok voltak az elkövetők.

A vád szerint egyikük – mivel pénze nem volt – elhatározta: úgy fog pénzt szerezni, hogy valakitől elveszi a táskáját. Ezt az ötletét társával is megbeszélte, majd április elsején reggel észrevettek egy, a salgótarjáni távolsági autóbusz-állomás felé igyekvő, vállán kézitáskát, kezében csomagot tartó idős nőt, aki megfelelő célpontnak tűnt.

Követni kezdték az idős nőt, az autóbusz-állomás felé lement a kivilágítatlan aluljáróba. Ekkor az egyik fiatal a lépcső tetején maradt és figyelt, míg társa utána sietett. Amint utolérte az idős nőt, hátulról meglökte, majd a nő vállán lévő táskát – melyet még a kezével is fogott – két kézzel megragadta és nagy erővel lerántotta, majd azzal őrködő társa felé elszaladt.

A két fiú a táskát átkutatta, az abban talált 15 ezer forintot elvették, ebből 10 ezer forintot kábító hatású anyag vásárlására költöttek, a táskát és a benne lévő iratokat pedig eldobták. A rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták őket.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg társával szemben próbára bocsátást indítványozott vádiratában.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)