Kábítószer-kereskedőt fogtak el Salgótarjánban

Egy 33 éves férfit vettek őrizetbe, de élettársát is gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A jelenleg ismert információk szerint a férfi tavaly egész évben, lakásán árulta a kábítószert, többek között fiatalkorúak részére is.

 

Az autójukkal közlekedő férfit és élettársát szerdán fogták el a városban. A nő válltáskájában 7,1 gramm súlyú fehér színű kristályos anyagot, továbbá kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett több alufólia pakettet, “csővé” sodort 1000 forintos bankjegyet és szívószálat találtak. A lefoglalt anyagon a gyorsteszt kimutatta a kábítószer jelenlétét. A nyomozók házkutatást is tartottak, a páros lakásán – papírdobozban, illetve alufóliába kiporciózva – összesen közel bruttó 160 gramm zöld színű növényi törmeléket, kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a férfi ellen kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés, a nő ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer-birtoklás ügyében indított eljárást. A férfi előzetes letartóztatásba került, a nő szabadlábon védekezhet.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)