Jutalmat kapnak a Salgótarjánban dolgozó szociális munkások

A megyeszékhely polgármestere közösségi oldalán kifejtette: a tavaszi veszélyhelyzet, a szigorú korlátozások idején az önkormányzat berkein belül kiemelt feladat hárult a szociális munkásokra. A szakterület dolgozói fáradhatatlanul segítettek főként a házi segítségnyújtásban, bevásárlással, élelmiszer ellátással, és teszik ezt most is, a járvány második hullámának idején.

Ezt a munkát önkormányzatunk külön szeretné megköszönni a Salgótarján területén dolgozó szociális munkásoknak. Ők azok, akik a legtöbbet tették a veszélyhelyzet idején az önkormányzat intézményrendszerében azért, hogy a salgótarjáni lakosok mindennapjait segítsék. Az érintett dolgozók jutalomban részesülnek, melyet az önkormányzat finanszíroz – jelentette be Fekete Zsolt.

Hozzátette, bízik abban, hogy követik példájukat a környező falvak képviselő-testületei is. Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központjának salgótarjáni feladatellátásban részt vevő dolgozói (130 fő) bruttó 100 ezer forint pénzjutalomban részesülnek a megyeszékhely önkormányzatától. A rendkívüli juttatást egyhangúlag szavazta meg legutóbbi ülésén a város közgyűlése.

 

(Kiemelt fotó forrása: Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja | Facebook)