Juhász László lett az év tisztje a polgári védelmi kategóriában

2018-ban a megelőző évhez képest csaknem tízezerrel kevesebb, 68 ezer 337 esetben vonultak a tűzoltók; a vízügyi és vízvédelmi hatósági, szakhatósági eljárások száma pedig országosan meghaladta a 27 ezret. Erről Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató beszélt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság napokban megtartott évértékelő állománygyűlésén.

A tábornok előadásában felidézte a 2018-as esztendőre kitűzött célokat, így az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek tevékenységének további erősítését, az őrsprogram folytatását, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat finomhangolását, a pályázati források hatékony felhasználását, a beavatkozó állomány védőfelszereléssel, technikai eszközökkel történő ellátását, továbbképzésének fejlesztését, illetve a katasztrófavédelem megelőzést célzó kommunikációjának erősítését.

Papp Károly rendőr altábornagy, közbiztonsági főigazgató értékelte kiemelte, hogy ha egy mondatban kellene összefoglalni 2018-at, akkor az úgy szólna, hogy a Belügyminisztérium sikeres évet zárt, úgy a rendvédelmi szervek, mint a civil igazgatás területét nézve. A főigazgató gratulált a katasztrófavédelem tavalyi évi tevékenységéhez és eredményeihez, hozzátéve, hogy az nagyban hozzájárult a Belügyminisztérium sikeréhez. Azon véleményének is hangot adott, hogy a szervezet vezetését, irányítását a higgadtság, a nyugalom, ugyanakkor a gyors, pontos, precíz reagálás jellemezte a 2018-as évben.

Az eseményen elismeréseket is átadtak. A főigazgató a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként az év tisztje címet adományozta polgári védelmi kategóriában Juhász László tűzoltó alezredesnek, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjének.

Juhász László 2000-től dolgozik a katasztrófavédelmi szakterületen. Munkáját értékelő-elemzőként kezdte, majd alosztályvezetőként tevékenykedett, 2011 decemberétől pedig a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Főfelügyelője. Munkája mellett a Nógrád Megyei Polgári Védelmi, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület szakmai titkára és a Palóc Mentőcsoport parancsnoka.

 

Kiemelt fotó: Juhász László, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője (Fotó: BM OKF)