Jövőre túlnyomórészt mellékutak felújítását tervezi Nógrádban a Magyar Közút

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága pénteken Nemtiben formálisan is lezárta az idei országos főút-felújítási programban érintett nógrádi kivitelezéseket. A 21-es, 22-es és 23-as főutakon Nógrád megyében idén 33 kilométernyi szakasz újult meg.

 

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újultak meg Endrefalván és Szalmatercsen, ezen kívül újak épültek Érsekvadkert, Salgótarján és Kisterenye belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek is készültek. A mostanra teljes egészében megvalósult beruházásokat már a kivitelezés előtt bemutattuk, a részletek alábbi, korábbi cikkünkben érhetőek el.

 

3100.hu | Már Nógrádban is több helyszínen zajlanak az útfelújítások

Már Nógrádban is több helyszínen zajlanak az útfelújítások Az Útinform által kiadott információk alapján Nógrád megyében az országos főút-felújítási program részeként bejelentett munkálatok jelentős része már megkezdődött. Dolgoznak a 22-es számú főúton: a 2-es út elágazója és Pusztaberki elágazója között, Őrhalom és Szécsény között, a benczúrfalvai elágazó és Endrefalva között, Endrefalvától Karancsságon át Ságújfaluig, Ságújfalu és Kishartyán között, továbbá a főút salgótarjáni, belterületi szakaszán is.

 

Ürmössy Ákos, a Magyar Közút megyei igazgatója a projektzáró eseményen köszönetet mondott türelmükért és figyelmességükért a kivitelezés idején az érintett szakaszokon közlekedőknek. A projekt lezárása alkalmával feltettük a 2017-es év várható kivitelezéseit firtató kérdésünket a cég felé: hol és milyen felújításokat várhatnak a Nógrádban közlekedők?

 

Velkei Lilla kommunikációs osztályvezető kiemelte: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2016. évi Komplex Útfelújítási Program keretében befejeződött útfelújítási munkákhoz hasonló beavatkozásokat a jövőben is tervez. A tényleges források biztosításáról a Kormány az időközben feltételesen indított közbeszerzési eljárások, az ott kialakult árak ismeretében, várhatóan 2017. év elején fog dönteni. Az eljárásokat úgy folytatják le, hogy az egyes projektelemek támogatásáról a Kormány egymástól függetlenül is hozhasson döntést. Az összeállított projektlistában országosan mintegy 50 kilométer gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút szerepel – tudtuk meg.

Megindult az előkészítés hazai forrású és Területfejlesztési Operatív Program támogatású további felújításokra is. Ennek keretében folytatni szeretnénk a 22-es számú főút felújítását Érsekvadkert, Endrefalva és Kishartyán térségében. Mellékutak felújítását tervezzük Alsótold, Felsőtold, Pásztó, Tar, Diósjenő, Tolmács, Pusztaberki, Patak, Vanyarc, Kálló, Erdőtarcsa, Buják, Palotás, Mátraverebély, Cered, Terény és Keszeg térségében. A munkák ütemezéséről tájékoztatni fogjuk az érintett települések önkormányzatait és a lakosságot

– közölte Velkei Lilla.

 

Kiemelt fotó: Projektzáró esemény Nemtiben: Széll Istvánné polgármester, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója (Forrás: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő | Facebook)