Jótékonysági focitorna Szandika gyógyulásáért

Jótékonysági tornát rendeznek szombaton a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A “Focizzunk Szandikáért” teremlabdarúgó-torna reggel 8 órától kezdődően egész nap zajlik majd.

Az eseményt 300 forintos belépődíjjal lehet látogatni – a befolyt összeget teljes egészében a 6 éves, halmozottan sérült kislány gyógykezelésére fordítják a szervezők. A torna sztárvendégei Szolnoki Péter, a Bon Bon énekese és a DJ Válogatott tagjai lesznek majd – ők a délutáni órákban csatlakoznak majd a rendezvényhez.

Szandika gyógykezeléséhez való hozzájárulás céljából idén februárban már rendeztek egy ilyen tornát. Ezt követően a befolyt összeg segítségével 2×2 hetes terápián vehetett részt a Borsóházban, melynek eredményeképpen látványosan javult az állapota.

A most hatéves kislány édesanyjánál annak idején életmentő műtétet kellett végrehajtani, melynek következtében Szandika a 25. hétre született, mindösszesen 450 grammal. Élete első fél évét a kórházban kellett töltenie. Édesanyja születésétől kezdődően a nap 24 órájában van mellette (ápolja, gondozza, fejleszti), édesapja a salgótarjáni tűzoltóság állományában teljesít szolgálatot.