Jótékonysági akadályfutó verseny lesz szombaton Salgótarjánban, százezer forint már az esemény előtt a tarsolyba került

SalGO Charity Run elnevezéssel jótékonysági akadályfutó versenyt rendeznek szombaton Salgótarjánban, a Tóstrandon és környékén. Az akadályfutást a helyszínen sportfesztivál kíséri többek között fitness edzésekkel és nordic walking túrával, a hangulatról pedig Newik és Pryce gondoskodnak majd.

A jótékonysági sportesemény kedvezményezettje a salgótarjáni kórházat segítő Gyermekekért Alapítvány lesz. A résztvevők nevezésükkel orvostechnikai felszerelések és berendezések megvásárlását támogatják. A felnőttek egy nagyjából 8 kilométeres és mintegy 15 akadállyal tűzdelt pályát teljesítenek majd, de külön nekik kialakított körön versenyeznek majd a gyermekek is.

A szervezők akcióba lendültek a 100,4 Rádió 1 keddi, salgótarjáni kitelepülésén is. Balázsék Fő térről, élőben jelentkező reggeli műsorának egyik játékában 100 ezer forintot gyűjtöttek, amit egyből fel is ajánlottak a végső adományösszeg növelésére.

A SalGO Charity Run szervezői a Rádió 1 játékán (Fotó: Vincze Gábor / Rádió 1 | Facebook)
A SalGO Charity Run szervezői a Rádió 1 játékán (Fotó: Vincze Gábor / Rádió 1 | Facebook)

A rendezvény látogatása ingyenes lesz, de aki szeretne és tud is, támogatói jegyek megvásárlásával tud hozzájárulni a jótékonysági esemény sikerességéhez.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)