Jobbik: elég volt a sárdobálásból, a salgótarjániak tiszta kampányt érdemelnek!

Hulitka István, a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje (MTI Fotó: Komka Péter)

 

“Újabb mélyponthoz érkezett a salgótarjáni időközi polgármester-választási kampány. A választókat megtévesztve, azt a látszatot akarják kelteni a Jobbikról, hogy nem akarjuk megvédeni a várost a bevándorlástól” – olvasható a párt honlapunkhoz eljuttatott közleményében.

 

A közlemény így folytatódik.

Pataki Csaba önkormányzati képviselő a Közgyűlés február 11-ei ülésén a kötelező betelepítési kvóta elutasításával kapcsolatos javaslathoz érkezett baloldali módosító javaslatot azért nem szavazta meg, mert egy annál jóval részletesebbet terjesztett be.

A Jobbik már jóval azelőtt felhívta a figyelmet az illegális bevándorlás és a nyílt befogadóállomások veszélyeire, mielőtt a kormány egyáltalán elkezdett foglalkozni a témával. A nemzeti párt javasolta a kerítés megépítését, demonstrált az új menekültszállók megépítése ellen, továbbá biztosította a kétharmados többséget a honvédség határon való bevetéséhez. A baloldallal szemben a Jobbik soha nem tartotta álproblémának az illegális migrációt, ezért minden olyan híresztelést és névtelen kiadványt elítélünk, amely ezt a hamis látszatot próbálja a választókban kelteni.

Felszólítjuk a salgótarjáni választáson induló pártokat, hogy tartsák be az általuk is aláírt Választási Etikai Kódexet és hagyjanak fel a mocskolódással, a választók megtévesztésével és a felelőtlen ígérgetésekkel. Arra kérjük a választókat, hogy ha elegük van a Fidesz és az MSZP állandó és sehová nem vezető csatározásaiból, akkor szavazzanak vasárnap a Jobbikra!

– olvasható a Hulitka István polgármesterjelölt és Pataki Csaba önkormányzati képviselő által szignált közleményben.

 

A betelepítési kvótáról szóló szavazással kapcsolatos tényeket egy korábbi bejegyzésünkben összegeztük. A közgyűlést követően Molnár Károly, az MSZP frakcióvezetője egy sajtóközleményben többek között az alábbiakat írta.

A baloldali módosító indítvány és elfogadott határozat a Fidesz eredeti javaslatával ellentétben Salgótarján és Salgótarján lakóinak megvédését szolgálja, erre is kitér: kéri a Fidesz-kormányt, hogy ne létesítsen Salgótarjánban menekültszállót. Sajnálatos (és sokat sejtető), hogy a Fidesz eredeti javaslata Salgótarjánt meg sem említette, egyértelműen mutatva azt, hogy javaslatuk csak a központi utasításnak megfelelő pártpropagandát és hazugságkampányt szolgálta.

Javaslatunkat, amely egységes egészként kezeli a menekültügy felelősségi viszonyait és kiemelten szól Salgótarján védelméről, nem engedtük a Fidesz által szétcincálni, amelyre válaszul (valószínűleg pártutasításra) a Fideszes képviselők nem támogatták az ebben a szellemben módosított indítványt.

 

Jakab Jácint sajtótájékoztatón reagált a kérdéskörben elhangzottakra. A Fidesz önkormányzati képviselője azt mondta: el kellene gondolkodni az együttműködés jegyében, ha ezt a kérdéskört így állítják be.

A Fidesz-KDNP frakciója kompromisszumkész volt, Molnár Károly azon javaslatait, melyekkel egyet tudtunk érteni, továbbá Pataki Csaba javaslatait is befogadtuk és módosítottuk előterjesztésünket. Ismerve az Önök országos politikai álláspontját is, azt mondaniuk, hogy itt a Fidesz menekültszállót akarna létrehozni – ugye nem gondolják komolyan? Pont Önök mondják?

Arra kértük Önöket, hogy legalább egyszer szavazzanak úgy, egységesen, hogy a kormányba nem rúgnak bele és támogatják a magyar embereket, a salgótarjániakat. Önök ezt nem tették meg. Mondja ki, legyen bátor Fekete Zsolt alpolgármesterjelölt (sic!) úr, hogy Önök nem támogatták az értelmetlen és jogtalan betelepítési kvóta elutasítását. (…) Ha az Önök miniszterelnökén, Gyurcsány Ferencen múlt volna, akkor nem hogy Salgótarján, de egész Magyarország menekültszállóvá vált volna. (…) Ezek után azt a hazugságot állítani, hogy a Fidesz akar menekültszállót Salgótarjánba… Hát ne haragudjon…

– mondta el Jakab Jácint Fekete Zsolt alpolgármester felé intézett gondolatait a sajtótájékoztató alkalmával.

 

Kiemelt fotó: Hulitka István, a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje (MTI Fotó: Komka Péter)