Jelentős beruházást indít a balassagyarmati Mahle

Három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat, köztük a balassagyarmati Mahle döntött további magyarországi beruházás mellett – jelentette be Szijjártó Péter hétfői sajtótájékoztatóján. Az MTI tudósítása szerint a külgazdasági és külügyminiszter ismertette: mindhárom cég 80 százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon, így újabb beruházásaik a magyar export növekedését hozzák magukkal.

A vállalatok összesen négy milliárd forint összegben valósítanak meg beruházást Hódmezővásárhelyen, Balassagyarmaton és Veszprémben. Ez 1770 magyar munkahely megvédését is jelenti, amihez a kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít – tette hozzá.

Szalay György, a balassagyarmati Mahle Compressors Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy újabb gépekkel bővítik meglévő kapacitásukat, és ezzel újabb tevékenységet hoznak a magyarországi gyárba.

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője kommentárjában kifejtette, hogy a balassagyarmati kompresszorgyár a térség legnagyobb munkáltatója, a legnagyobb exportú vállalata, a legtöbb hozzáadott értéket teremtő üzeme. Közlése szerint a cég a fejlesztéshez a kormány 400 millió forint támogatással járul hozzá.

 

Kiemelt fotó: Három jelentős német vállalat, köztük a balassagyarmati Mahle kap kormánytámogatást újabb magyarországi fejlesztéséhez (Fotó: Szijjártó Péter | Facebook)