Jelentős beruházásokat tervez Romhányban a Zalakerámia Zrt.

Több mint 22 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást jelentett be a Zalakerámia Zrt. kedden, Romhányban. – számolt be az MTI.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, aki kiemelte: a Zalakerámia 2021 és 2025 között tervezi megvalósítani beruházását, amellyel a cég a térség meghatározó burkolóanyag-gyártójává válik. Mindehhez a kormány 5,5 milliárd forintnyi támogatást nyújt.

A bővítés részeként megépül egy új gyár, modernizálják a jelenlegi technológiát, és egy logisztikai bázist is kialakítanak Romhányban. A fejlesztéssel a cég 210 új munkahelyet teremt, megháromszorozza helyi gyártókapacitását, és a tervek szerint külpiaci részesedését is jelentősen növeli.

Szijjártó Péter beszédet mond a Zalakerámia Zrt. beruházástámogatói okiratának átadásán (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Szijjártó Péter beszédet mond a Zalakerámia Zrt. beruházástámogatói okiratának átadásán (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Jaramani Rafik, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy a kapacitásbővítéssel együtt egy okosüzemet szeretnének létrehozni Romhányban. Ez lehetővé teszi, hogy termékeikkel – melyekkel Magyarországon 30 százalék feletti részesedéssel piacvezetők – világviszonylatban is versenyképesek legyenek.

Balla Mihály országgyűlési képviselő a Zalakerámia Zrt. jelentőségéről szólva kifejtette: a társaság immár hagyományosan, és a koronavírus-járvány ellenére most is példamutató szerepet vállal a térség és a megye gazdaságának fellendítésében.

 

MTI nyomán